Telefonnummer: 0761 – 16 49 99

Centralgatan 18, 365 42 Hovmantorp

Hej kära kund. Vi utvecklar just nu vår hemsida. Vi reserverar därför för eventuella felskrivningar av texter och priser.

Om oss

Poolcirkeln.se är ett familjeföretag som grundades år 2011. Det började med ett hobbyprojekt när familjen Wass skulle bygga en egen pool i Hovmantorp. Ganska snart insåg familjen att det var väldigt få poolföretag som jobbade med glasfiberpooler med saltvatten och väldigt få som visste hur det skulle fungera och vad som var rätt och fel.

Efterhand som familjen lade ut bilder från poolbygget började andra intressenter att höra av sig och ställa frågor om var produkterna var köpta och hur de skulle gå till väga. När familjen insåg vilket stort intresse det var för deras poolbygge och att fler hade samma upplevelser som de själva, att det saknades kunniga poolleverantörer började en idé ta form, en idé om att själva bli en kunnig poollevarantör.

Vintern 2012-2013 gick åt att lära sig allt om hur ett poolbygge går till, vad som är rätt och fel när det gäller markarbeten och återfyllning. Poolcirkeln identifierade ett antal leverantörer som de inledde ett samarbete med.

Första demoanläggningen
Efter att ha samlat på sig mycket erfarenhet byggdes den första demoanläggningen i Hovmantorp sommaren 2014. Denna anläggning har besökts av hundratals familjer som har velat bygga pool men inte vetat hur man gör. Feedbacken Poolcirkeln har fått från besökande familjer är att de tycker att det är mycket givande att få se en färdig anläggning i drift på plats.

Poolcirkeln vill vara det självklara valet när kunden vill ha en seriös poolleverantör med mycket kunskap som inte lämnar något åt slumpen.

Medarbetare
Under åren har egen personal anställts som tekniker, installatör och snickare som bygger och snickrar. Sonen i familjen har efter några års sommarpraktik i poolföretaget utbildat sig till grävmaskinist och jobbar med markarbetena.

Svetsa liner och reparera äldre pooler
Den senaste nyheten är att Poolcirkeln inom kort kommer att kunna svetsa liner till pooler på plats hos kunden direkt. Det finns många linerpooler ute hos kunder som har ett behov av uppfräsning efter många års användning. Poolcirkeln kommer framöver även erbjuda nyinstallation och reparation av äldre pooler.

Totallösning
Många kunder har under åren efterfrågat en totallösning av sitt poolprojekt. Poolcirkeln har därför tagit fram konceptet nyckelfärdigt och badklart. Poolcirkeln tar hand om hela projektet från start tills det är dags att överlämna en färdig pool till kunden att bada i.

Poolbutik och Visningspooler
Poolcirkeln har idag en poolbutik i Lessebo. Här finns allt som behövs för underhåll av pooler under badsäsong. I både Lessebo och Hovmantorp finns visningspooler så att man på plats kan se hur allt fungerar innan man tar ett beslut på vad som passar just dig.

Saltvattenpool
De flesta av våra kunder köper idag saltvattenpool. Med saltvattenpool slipper man hålla på med en massa olika kemikalier. Man slipper klor som både kan orsaka röda ögon och utslag på kroppen då många inte tål klor i badvatten. Saltvattenpoler är bättre för miljön och enklare att sköta.

Glasfiber-, liner- och thermoblockpool
Glasfiberpooler har funnits i sortimentet sedan start och efterhand har det tillkommit exklusiva linerpooler med stålstomme. Det senaste tillskottet 2019 är thermoblockpooler med liner i olika färger och mönster. Thermoblockpooler kan byggas i hur små som stora pooler som helst oavsett terräng. De kan grävas ner, byggas ovan mark eller i sluttningar. Blocken sätts ihop som legobitar.

Pooltäckning
Poolcirkeln levererar även många sorters pooltäckningar som pooltak, lamelltäckningar och säkerhetstäckningar i olika färger med aluminiumstänger.